Er du redd for hva folk tror om deg

Er du redd for hva folk tror om deg? - Skrevet av Jeanne

Gjør deg fri ved å innse hvor uviktig du er.

"Du ville ikke bekymre deg så mye om hva andre synes om deg hvis du innså hvor sjelden de gjør det."

Det er naturlig å tro at vi alltid er i søkelyset.

Vi tror at folk bryr seg om måten vi kler oss på, men de gjør ikke det.

Vi tror at folk legger merke til våre nervøse vaner, når de i virkeligheten er bekymret for om folk legger merke til sine egne.

Vi har en tendens til å gå gjennom livet som om alle bevegelser blir sett på, dømt og evaluert fra øyeblikk til øyeblikk av menneskene rundt oss. Her er realitetskontrollen - du er ikke så viktig. Jeg mener ikke det på en brutal måte. Dette skal ikke få deg til å føle deg liten eller mindreverdig, det skal frigjøre deg. Og hvis det ikke gjør det, har jeg en følelse av at det jeg skal snakke om vil gjøre det.

Sannheten om begravelser.

Som dere vet, er en begravelse delt opp i to deler: preken og begravelsen. Presten leser forskjellige utdrag fra religiøse tekster om meningen med døden, og nære familiemedlemmer får stå opp og si noen ord om den avdøde. Begravelsen finner sted rett etter preken, selv om noen religioner opererer på en annen måte. Under begravelsen transporteres kisten utenfor, og den avdøde blir liggende på gravstedet. Nå lurer du sannsynligvis på hvorfor jeg bruker så mye tid på å snakke om begravelsesprosedyrer. Jeg ville nok stille meg selv det samme spørsmålet når jeg leste denne artikkelen, så her er bunnlinjen. Begravelsen foregår ute på gress.

Vil du vite faktoren nummer én som bestemmer hvor mange som deltar i begravelsen etter at begravelsesprosessen er over?

Været.

Hvis det tilfeldigvis regner ute, vil 50 prosent av menneskene som deltok i begravelsen bestemme seg for ikke å delta på begravelsen og dra hjem.

Det betyr ikke at disse menneskene ikke bryr seg, bare at de først og fremst er fokusert på seg selv og sine egne liv og behov, slik de fleste av oss er. Det betyr at de er fokusert på det de gjør enn det du gjør.

Så hvorfor skulle du bekymre deg for hva andre synes om dine livsvalg? Hvorfor vil du bry deg om hva andre mennesker sier om deg hvis du ikke har gjort noe for å skade dem? Hvorfor ville du leve med å bli forvirret av andres meninger hvis halvparten av menneskene som deltar i begravelsen din hopper over begravelsen på grunn av dårlig vær?

Da jeg kom over denne informasjonen slo det ned I meg som et lyn. Og nei, jeg kommer ikke til å sitte her og lyve for deg ved å si at det å lese dette om begravelser førte til noe livsendrende åpenbaring og nå er alt solskinn og regnbuer. Det jeg vil si er at det hadde innvirkning på tankegangen min. Det tvang meg til å virkelig se på mitt daglige liv og analysere hvor handlingene mine ble drevet av andres meninger. Å innse hvor lite folk brydde seg om beslutningene jeg tok, var en av mange faktorer som påvirket meg til å begynne å stenge ned den indre kritikeren - den stemmen som forteller deg at alt du gjør blir dømt av andre.

Bekjennelsene fra en kronisk folke gleder.

I det meste av livet lar jeg meninger fra andre mennesker stoppe meg fra å leve et rikt, tilfredsstillende liv. I sosiale situasjoner var det mer behagelig for meg å si meg enig i det som ble sagt enn å uttrykke min egen tro. Det var mer behagelig for meg å lene meg tilbake og se på i stedet for å ringe en av vennene mine etter noe han ikke burde gjøre. Det var mer behagelig for meg å unngå situasjonene jeg var redd for i stedet for å dykke ned i dem med hodet først og strekke grensene mine. Frykten for å mislykkes offentlig foran andre mennesker var helt skremmende for meg. Et spesiell tilfellet fra mine videregående år illustrerer dette perfekt. Det var første året mitt, og årets første dans hadde kommet. Jeg dukket opp i helt hvitt, og prøvde å holde konsistensen med temaet "hvit kjole" som var planlagt for dansen. Da dansen startet og musikken begynte å spille, begynte elevene å gå til midten av gymsalen og danse som de aldri hadde gjort noe annet.Det var da frykten slo meg. Innsiden min føltes som det snurret rundt hverandre. Pusten min passet til hjerterytmen min. Det var ikke rolig og samlet, det var hektisk. Hodet mitt gikk i full "stopp fra å ta handling" -modus ved å fremkalle en haug med scenarier der jeg ser ut som en total idiot på dansegulvet. Resten av natten satt jeg limt fast I veggen. Bare 30 meter unna, var det en haug med omsorgsfrie tenåringer som hadde den beste tiden i livet. Jeg gikk på do omtrent syv eller åtte ganger bare for å få tiden til å gå fortere. Jeg snakket med andre mennesker som egentlig ikke danset, og vi lekte den samme leken at vi var får kule til å danse. Sannheten var at vi alle bare var livredde for å være oss selv foran andre mennesker. Det øyeblikket satte banen for resten av min videregående opplevelse. Jeg skulle ønske jeg kunne gå tilbake i tid til da jeg var 16 år og be meg selv våkne opp.

Jeg skulle ønske jeg kunne fortelle den sjenerte, usikre personen at avvisning, offentlig fiasko og meninger fra andre mennesker ikke spiller noen rolle. Jeg skulle ønske jeg kunne fortelle henne at på slutten av noens liv er den største faktoren for å avgjøre om folk deltar i begravelsen eller ikke, er om himmelen gråter mer enn menigheten gjør.

Men jeg kan ikke gjøre det. Jeg kan bare se frem til det som er i vente for meg nå som jeg endelig har innsett hvor viktig handlingene mine er. Det er ikke skammelig å innrømme at du er uviktig, det er frigjørende. Det gir deg friheten til å ta risiko og utfordre deg selv. Livet blir mye morsommere når du innser at alle rundt deg er så oppslukt av sine egne tanker og følelser at de ikke kunne bry seg mindre om hva du gjør. Så neste gang du ser noen du vil snakke med, ikke la frykten for avvisning stoppe deg, gå presentere deg selv. Jeg lover deg at hvis du driter deg ut og blir kjempe flau og samtalen ikke går noen vei, så vil personen ikke engang huske navnet ditt i morgen.

Neste gang du føler trang til å ringe en venn du ikke har snakket med på en stund, men føler at det kan virke som "rart", lover jeg deg at det er en 99 prosent sjanse for at personen vil være ekstremt takknemlig for samtalen. Og hvis personen ikke er takknemlig og gir deg den kalde skulderen? Vel, la oss bare si at det ikke er du som har problemet hvis du prøver å være vennlig og varm og blir avvist. Jeg oppfordrer deg til å skrive ned tingene i livet ditt som du er redd for å gjøre fordi du er redd for hva andre mennesker vil synes. Også krysser du av en av disse tingene fra listen hver dag. Minn deg selv hele tiden på at alle er opptatt av å tenke på én ting - seg selv. Å gå gjennom livet med denne tankegangen vil gjøre deg mye mer sannsynlig å møte demonene som hindrer deg i å leve det livet du ønsker.

Stor hilsen Jeanne 82098008

Legg igjen en kommentar