Hva er en avsluttning?

Hva er en avsluttning? Skrevet av jeanne

Når vi sier at vi ønsker "avsluttning" på slutten av et forhold, hva vil vi egentlig?

Jeg har oppdaget at når folk snakker med meg om å trenge en avsluttning, har det vanligvis en tendens til å bety at de vil ha svar og forståelse om hvorfor ting endte slik de gjorde.

Hjerteknuste mennesker tror ofte at de vil få den avsluttning de så desperat ønsker, hvis de bare kunne forstå hvorfor. De forventer at denne kunnskapen vil hjelpe dem å stoppe overtenkingen og avlaste dem fra deres egene smertefulle følelser.

Jeg trodde også dette, men erfaringene fra mitt forrige forhold lærte meg at det ikke fungerer slik. Avsluttning må komme innenfra, for hvis du ser på eksen din eller andre steder for å finne den, vil du bli frustrert og hjelpeløs, og du vil forlenge din helbredelsesprosess.

Så, la oss se på noen sannheter om avsluttning som forklarer hvorfor det må være en intern jobb:

1. Svarene til eksen din vil føre til flere spørsmål.
På tidspunktet for bruddet hadde eksen min og jeg et par samtaler jeg spurte mye om hvorfor, men fikk ikke mange svar. Han kunne egentlig ikke forklare; han fortalte meg "Det er ikke deg, det er meg," og når noen gir deg det som sin grunn, er det ingen steder du kan gå med det.

For den personen som går føler sannsynligvis at det er den beste måten å avslutte det på. Men for personen som er igjen, er det dypt utilfredsstillende, og vår naturlige tendens er å desperat stille flere spørsmål: "Hva er galt?" "Kan jeg hjelpe deg med det du går gjennom?" "Kan vi fikse det på en eller annen måte?" "Kan vi i det minste jobbe med det?"

Det er viktig å vite at når vi fremdeles er forelsket i noen, vil ingenting de kan si, gi oss en avsluttning . Svarene vil aldri føles nok, de vil bare føre til flere spørsmål og mer lengsel.

2. "Et siste møte" utvider smertene.
Hvis det fremdeles er kommunikasjon etter et brudd, er det fristende å be om en siste ansikt til ansikt, for å hjelpe deg med å forstå og få den avsluttningen du søker. Men av alle årsakene ovenfor, vil dette ikke hjelpe.

Et møte er ofte en unnskyldning for å ta kontakt fordi slutten føles for smertefull. Noen ganger er det et tilslørt håp om at de ved å se deg for “en siste samtale” kan være i tvil og tenker seg om hvorfor de gikk.

Ingen har noen gang feil når de søker å få en avsluttning på denne måten, men før du bestemmer deg for å møte, sjekk om du virkelig håper på en forsoning. Tenk på hvordan smertene dine kan bli langvarige hvis du ikke får det.

3. Avsluttning din kan ikke komme fra sannheten deres.
Du kan ikke stole på ordene til personen som knuste hjertet ditt for din egen avsluttning. Ikke fordi de bevisst er uærlige (bortsett fra spesifikke tilfeller når de er det), men fordi det aldri bare er én sannhet på tidspunktet for et samlivsbrudd.

Svarene du mottar fra eksen din, kan gi deg litt forståelse eller fred i begynnelsen. Men hvis du er avhengig av dem for å avslutte deg, og så skifter virkeligheten, kan det sette deg tilbake og gi enda mer smerte.

Jeg tillot meg å føle meg dypt beroliget av eksens påstand om at han dro fordi han trengte å være alene. Så da han fortalte meg to måneder senere at han datet igjen, etterlot det meg fullstendig ødelagt fordi jeg hadde tillatt min sjelefred å komme fra hans ord og ikke min egen helbredelse. Jeg hadde trodd "Det er ikke deg, det er meg," så følte jeg “et stort slag “ I magen at det faktisk var meg.

Imidlertid, da jeg begynte å bevege meg gjennom helingsprosessen, tillot veksten meg å skifte perspektiv på betydningen jeg ga denne åpenbaringen. Jeg lærte å omformulere de dype følelsene av avvisning for å skape min egen, mer bemyndigende, forståelse av hvorfor vi endte forholdet.

Du kan ikke holde fast ved trygghet fra andres sannhet eller forklaringer, fordi de ikke vil ha varig betydning for deg. Avsluttningen din vil bare ha et sterkt fundament hvis den kommer fra din egen sannhet.

4. Å gå videre skal ikke være betinget.
Du gjør deg svak når du tror at du bare kan få avsluttning via din tidligere partner. Når du gjør det, lar du dem effektivt si om det er greit for deg å gå videre.

Hvis du trenger en unnskyldning, endret atferd, en forklaring, empati, tilgivelse eller noe annet fra dem før du kan komme videre, hva skjer hvis disse tingene aldri kommer? Er det i orden med å potensielt bruke år på å vente på at noen andre skal fikse smertene dine?

Uansett hva din tidligere partner forteller eller holder tilbake fra deg, hvordan de handlet den gang, uansett deres nåværende situasjon eller fremtidige oppførsel, er langt mindre relevant enn hvordan du reagerte på noen av disse tingene.

Din evne til å få avsluttning er ubetinget innenfor din kontroll, og det blir langt lettere når du slutter å fokusere på eksen din.

5. Avsluttning er ikke passivt - det du gjør teller.

Vi har en felles forståelse av at "tiden helbreder et knust hjerte."

Selv om det er sant at intensiteten i sorgens følelser kan gi seg over tid, er det som virkelig gjør en forskjell for hastigheten på å komme videre, hvor villig du er til å gjøre det indre arbeidet for å forandre og vokse. Når du klarte å få en avsluttning, vil du merke at du ikke lenger er så følsom.

Legg igjen en kommentar