Blanke ark og fargestifter til

Hvert år når solen snur og julen er her, bliver jeg tankefull.

Jeg filosoferer litt over året som har vært, og tenker litt over hva jeg vil ha med videre og hva har jeg lært av året.

2018 har for meg vært et tøfft år på mange områder. Heldigvis er det alltid noe å være takknemlig for. Når sløret av sorg og tunge tanker fyller, er det vanskelig å se at der er noe å være glad for,  noe å være takknemlig over. Så er det jeg begynner å lete. Og det er er alltid, det er alltid noe å være glad for, noe å være takknemmelig over. Etter hvert som jeg har blitt eldre, fått mere livserfaring på baken, så har fokus også flyttet seg for meg. En gang var det mer materielle ting jeg var takknemlig for. Nå er det de gode menneskene jeg har i livet mitt og min egen evne til å gjøre en forskjell jeg er takknemlig for.

Men hvordan snu fokus, hvordan lære å bli takknemmlig? Lett og si, vanskelig å gjøre. Men som alltid starter det med et skritt, noen ganger et lite skritt, andre ganger et stort skritt. Noen ganger føles det som et skritt fram og to tilbake. Noen ganger føles det lettere å ta dynen over hodet å bli der. Men fram med nesen og våg å feile.   Ta et ark og begyn å skriv ned det du er takknemlig for i livet ditt. Kommer det tanker om ting du ikke er glad i, eller ting som gjør deg trist, sur, sint eller lei deg. Så finn et ark for hver følelse og skriv ned. Bruk papir, ikke PC. Skriv alt du kommer på. Når du har tømt ut, så legg arkene bort. La de ligge noen dager, les de igjennom, se om det kommer mer. Hvis det ikke kommer mer, så ta de arkene med ting som gjør deg sint, sur osv og les dem igjennom - det er de tingene du bør se på, de tingene som burde endres i livet ditt. Det siste arket det er de tingene du er takknemlig for. Neste gang du gjør øvelsen, er det lettere.

Bruk arkene som utgangspunkt til hva vil du ikke ta med deg inn i 2019.

Hvilke tanker vil du si hade til?

Hvilke vaner vil du si hade til?

Og ikke minst:

Hva ønsker du mer av?

Hva ønsker du å slippe?

Hva ønsker du motta?

Hva ønsker du å sende ut?

Hvordan ønsker du at andre oppfatter deg?

Gjør deg tankene og forbered deg til et nytt år - et nytt år med blanke ark og fargestifter til.

<3 Kristina

Legg igjen en kommentar