Haredylle

Haredylle
Haredylle
Hei alle sammen!!! Jeg kommer opp her med vakker og deilig haredylle min, vitenskapelig navn Sonchus Oleraceus, fra den Asteraceae familien. Opprinnelig fra Europa, Asia og Nord Afrika, bladene spises rå i salat og smørbrød, eller kokt som spinat. De er avførende, vanndrivende, fordøyende (spesielt som infusjon eller avkok), og rensende. Blomster smaker også godt, men kun kokte. Både bladene og stilkene har forskjellige flavonoider som gir dem aperitifegenskaper. Planten har blitt brukt tradisjonelt mot ascites (infeksjon og betennelse i bukhinnen). Det har også en antibiotisk virkning, brukt i form av plaster, både mot infeksjoner i mage og hud, effektiv i tilfelle av purulente sår.
Roten er malt, stekt, og kokt i vann etterpå for å få en drikk som ligner på kaffe. Tatt etter måltider, det er fordøyende og brukes mot kreft og diabetes.
En av mine favoritter, så håper jeg at dere skal kose mye med haredylle neste sommer eller der dere er!
Med kjærlighet fra Augustina <3

 

Legg igjen en kommentar