Kjærlighet er vi født med frykt er noe vi lærer

Hva er kjærlighet jo det kan defineres på mange måter.

For meg er kjærlighet, respekt, trygghet og ærlighet. Tar vi bort KJ i ordet kjærlighet så får vi ærlighet.

 

Frykten er nok noe vi alle har kjent på og det å overvinne den er ikke alltid lett, det å trå utenfor komfort soner, det er tøft.

Frykt er noe vi lærer, dermed noe man også kan plassere på andre og seg selv.

Har man tenkt noen gang, hvor ofte man har sagt, ikke gjør det, det er farlig, eller du kan skade deg og bli ødelagt for resten av livet?

Hvordan vi selv er med på å skape frykt. Hvordan vår egen tankegang kan påvirke til frykten.

Jeg gikk selv med volds alarm, etter en hendelse hvor jeg ble utsatt for blind vold. I forbindelse med restaurant jeg drev. Ikke på nattestid, en vanlig solrik søndag kl 1300. Vedkommende ble tatt, men løslatt. Og jeg fikk da volds alarm fra politiet, og for meg skapte den frykt, Ja ikke hendelsen, men rett og slett volds alarmen. Den ble en falsk trygghet.

Jeg tittet meg mere over skuldrene når jeg var ute å gikk til og fra jobb. Hånden var godt plassert på knappen i lomma, hvor alarmen lå.

Da kjente jeg på frykten, tenk om jeg må trykke. tenk om han ligger i buskene, tenk om ditt og tenk om datt. Og holdt vel pusten de 10 min det tok til og fra jobb å gå.

Aldri vært redd før, en helt ny opplevelse og jeg tok en avgjørelse ganske fort. Nei dette er ikke bra for meg. Så volds alarm ble liggende, ikke hjemme, nei da, jeg plassert den på restauranten slik at jentene mine der skulle kunne trykke om noe skjedde og hva gjorde jeg da?

Jo jeg plasserte frykt hos dem .

Da volds alarm ble tatt opp av lommen så forsvant redselen,

Og jeg oppdaget at jeg hadde påtvunget meg selv frykten, den var med meg hele tiden i lomma.

Og når det gikk opp for meg fjernet jeg også den hos jentene mine. Og noen samtaler ble også tatt i den forbindelsen. De hadde ikke vært redde, men når jeg la alarmen der, så tenkte de også at noe kan skje, hvem kommer inn døren etc. Den forsterket usikkerhet og dermed også frykt.

 

Så man må tenkte seg om hva man plasserer på andre og dermed også som bildet sier, Frykten er noe vi lærer. Og jeg var ingen god læremester der, ovenfor mine jenter “ansatte” “De er fortsatt jentene mine”. Men ikke som ansatte, Det er et avsluttet kapitel i livet mitt. 30 år i bransjen. Det holdt.

Og at mange historier kan skrives om det å jobbe i utelivet. Er helt klart. Skyteepisoden jeg hadde, gjorde meg ingenting. Før jeg så det på nyhetene når jeg kom hjem om kvelden – skal sies ingen ble skadet og de skøyt ikke inne, men utenfor etter å ha prøvd å få servering, avsagd hagle ikke noe særlig å ha med seg ut. Men kjent da også på tenk om, men det skapte ikke frykt. Det gikk jo bra.

Så husk hva du plasserer på deg selv og andre.

Mange går med voldsalarm og av ulike grunner. Full respekt for det og det må vi ha, men for meg ble det falsk trygghet, i denne episoden og jeg var også med å skape frykt på andre.

Så viktig og ikke tenke hva på som kan gå galt til enhver tid – da skaper vi frykten.

Vi mestrer det meste og hendelser kan også være med på gi trygghet og vi står også kanskje bedre rustet med å overvinne frykt. Men det er ikke alltid like enkelt.

Tuva Elena <3